Smygreklam

Har kommit på att Pågens Lingongrova är hemskt god! Och fri från massa E-ämnen är den också. (Hehe, lite smygreklam blev det här. ;P) Tvingade även i mig lite te igen, men den här gången drack jag faktiskt upp allt! Framsteg! ;P



Nyttigt godis

Detta hittade jag i skafferiet häromdagen, jag hade glömt bort att jag köpt dem. -.-' I alla fall! Det är torkade blåbär, ungefär som russin, fast blåbär. Hehe. Skitgoda är de i alla fall, som godis! ;P


Kreativt? Nja..

Hehe, detta ser inte så aptitretande ut, men tills imorgon har tomatsås-isklumpen smält och då blir det andra bullar! Det var definitivt inte så kreativt men eftersom vi blev bjuden på lunch idag så blev det ju en matlåda över. Den blev middag istället, men då visste jag däremot inte vad jag skulle äta till lunch imorgon. Snabbt beslut, koka pasta och ta upp fryst tomatsås, det duger lätt.


Skenet kan bedra!

En enkel pastasallad, väldigt enkel, stod på menyn idag. Fullkornspasta, kyckling (det som blev över av den cremefyllda, baconlindade kycklingfiléen) och piccolotomater. Det låter väldigt smaklöst, men den där kycklingen som blev kvar gör att det bli så himla god smak på det! Mmm! ;P


Tre sorters senap

Ännu en favorit i repris, kanske lite tråkigt, men inte för mig för det var jättegott. ;P Fläskkotletter i ugn med sås på av creme fraiche, mjölk, senap, salt och svartpeppar. Plus att jag kryddade kotletterna och bredde på dem lite senap. En skillnad från förra gången var det i alla fall, jag glömde att köpa grädde, så det fick bli mjölk istället. Detta åts med päre.

   [Edit]: Funderar på om man kan ställa i ordning kotletterna med senap påbredd kvällen innan, så slipper det ta någon tid dagen efter. Även såsen kan man ju göra dagen innan.


Missöde men gott ändå

I brist på matlagning var jag ändå lite kreativ idag. Det fanns grädde kvar i kylskåpet och då passade jag på att göra lite äkta varm choklad, utan creme fraiche, hehe. :P Grädde, kakao, socker och mjölk, det är den bästa varma chokladblandningen som finns. Tyvärr råkade jag ut för ett missöde, mjölken kokade över och då känner man sig ganska så noobig, jag skulle ju bara värma på lite mjölk. -.-' Men jag har ju liksom inte tålamod att stå där och vänta hela tiden.


Over 9000

Detta tänkte jag egentligen publicera igår, men internet laggade och jag var trött, så det fick vänta tills idag istället. I alla fall så blev det en favorit i repris igår, baconlindade fyllda kycklingfiléer, klyftpotatis och en röra, detta har jag redan skrivit om här.

   Det blev även lite lir på wii igår och Goku såg väldigt glupsk ut, jag undrar vad han åt för något? Säkert är att han åt oförskämt mycket i alla fall!


Att få te att inte smaka te

Te är inge gott, allt smakar likadant! Men det är så tråkigt att inte kunna dricka något varmt som är gott. För kaffe dricker jag inte och choklad kan man ju inte dricka var eviga dag. Så nu håller jag på med kognitiv träning, jag tvingar i mig för att jag ska lära mig tycka om det. Hehe, det låter lite dumt. 

   Om man gör lite vanligt vaniljte och sedan blandar i mjölk och socker, så smakar det inte lika mycket te om det längre! =D Pappa tycker jag är lite knäpp; försöka få te att inte smaka te!

   Förresten, i tisdags när det var fettisdag, hade jag ingen aning om att det var det såklart. -.-' Alla pratade om semlor hela dagen, att vi skulle gå på café och äta semlor och så vidare, men ändå gick det inte upp för mig vad det var för dag. Snacka om att känna sig lite efter, hehe.



Lusse lusse!

Lussebullar, det är bland det bästa bakverk jag vet! Jag längtar efter det hela året! Och bara doften på dem!

  
   Igår åt jag upp min sista lussebulle som jag bakade i julas, det var ledsamt! Nu får jag vänta ett helt år, inte kul. Jag får väl trösta mig med kanelbullar, det är ungefär lika bra.


Panikmiddag

Som alltid på tisdagar hinner jag inte laga middag. Istället gör jag något dagen innan som man kan äta kallt och detta slänger jag i mig på tåget i full panik och med skräckslagen blick! Jag vet inte, men det känns som om konduktören kommer att skälla på mig om han/hon upptäcker att jag äter mat på tåget, hehe. x)

   Dagens panikmiddag blev en enkel potatissallad. Päre, körsbärstomater, sockerärtor, fetaost, vitvinsvinäger, dijonsenap och olivolja. Blev överraskande gott med tanke på att det var så enkla ingredienser, men ibland kan det enkla vara det bästa!


Rött som i rödbetor

Eftersom jag har hamstrat rödbetor i kylskåpet ett tag nu, så tänkte jag att jag skulle göra något av dem idag. Pappa är lite irriterad på dem eftersom de tar upp alldeles för mycket plats enligt honom. Men jag trodde att rödbetorna var slut för vintern, så när jag för ett tag sedan såg både polkabetor och rödbetor lära jag ju köpa på mig lite. :P

   Jag funderade på vad jag skulle göra och kände att jag var väldigt sugen på soppa. Så då blev det grönsakssoppa med rödbetor i, den blev väldigt röd, väldigt! Men gott var det i alla fall. Päre, rödbetor, morötter, purjolök, buljong, ägg och mjölk innehöll den, plus en hemlig ingrediens efter farmor.

   För en gångs skull tänker jag även visa lite från hur det såg ut under tillagningen, rotfrukterna var ju i så fina färger. :P






Äntligen middag!

Efter en lång dag utan särskilt mycket äta, blev det tillslut lite middag ändå. Hederlig, klassisk köttfärssås och spagetti blev det. Jag har kommit på att det går väldigt snabbt att göra, det enda som tar lite tid är kryddningen och avsmakningen. Socker är nog pricken över i när det gäller köttfärssås, det plockar fram tomatsmaken och gör att det inte blir så beskt. Men det känns lite onyttigt att hälla på massa socker, så jag funderar på om jag ska testa med honung eller råsocker nästa gång, och se om det funkar.


Julmust!!!

Dagens middag. Inget mer att säga om det, förutom att julmust äger!


Fettis-dagen! Öhm.. eller Fettisdagen kanske!

Jag vet att det inte är fettisdagen än, men mamma lagade middag idag och då gjorde jag lite semlor till efterrätt. Förresten så brukar ju semlor säljas redan direkt efter jul ibland, lite för tidigt tycker jag.

   Vetebullarna blev inte så jättesöta eftersom jag (antar jag i alla fall) använde vit sirap istället för socker. Många tycker säkert att semlor ska vara sådär sjukt söta, men det var faktiskt ganska fräscht med lite mindre sötma, även om mandelmassan vägde upp det litegrann. Det var väldigt gott när man tog dem direkt ur kylen också, alldeles kalla. ^^


Någorlunda höga förväntningar

Om man har höga förväntningar så blir det oftast inte så bra som man trott! Jag ska sluta ha förväntningar över huvud taget tror jag. Idag gjorde jag ris och currykyckling, jag hade längtat efter det i flera dagar och hunnit byggt upp en tanke om hur det skulle bli och smaka. Tyvärr så blev det ju inte så, pappa sa att det var gott men jag var inte nöjd med smaken, det smakade inte som jag hade tänkt mig i alla fall.

   Först stekte jag strimlad kycklingfilé som jag hade strött curry, salt och svartpeppar på. Sedan hackade jag paprika och slängde i, och efter det hällde jag på creme fraiche. Jag kryddade lite med curry igen samt hade i lite honung, för jag tycker att lite sötma framhäver smaken på curryn. Tyvärr tror jag att det var lite för lite sötma, det kan har varit det som gjorde att det inte blev riktigt hundra. En annan sak som jag är irriterad på är att creme fraiche "avdunstar" så snabbt, det blir liksom ingen sås, och mycket sås är gott! Men man blir väl klokare med åren kanske. :P


Idag från igår

Dagens middag lagade jag igår eftersom det inte finns någon tid till matlagning på tisdagar då jag ska direkt på träning efter skolan. Jag kokade lite extra päre igår och gjorde potatissallad, en av mammas klassiker. Tyvärr blev den inte lika god som hennes. Den innehålller i alla fall kokt päre (såklart), röd lök, syltlök, svarta oliver, olivolja och vitvinsvinäger. Även lite färsk timjan om man har.  


Sommarkänsla

Färdiggrillad rostbiff är dyrt, men smakar det så kostar det! Detta var just vad dagens impulsköp blev. Jag hade egentligen tänkt göra köttbullar, men står man där i affären och är trött och hungrig, kan man bara inte motstå färdig rostbiff som poffar upp framför ögonen på en! I alla fall inte idag.

   Så det blev en sommarfavorit i repris! Väldigt väldigt enkelt, men också väldigt gott. Kokt päre, färdiggrillad rostbiff som sagt och en kall sås som bestod av creme fraiche och örtkryddor. Denna maträtt passar jättebra till varma sommardagar. Men nu kom jag på en sak som jag glömde! Harico verts brukar jag också ha med, jättegott till såsen! 


Mätt och belåten och trött

Gjorde lite grahamsscones till kvällen. Vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, margarin och filmjölk. Stod i ugnen cirka 12 minuter i 250 grader. Mättade väldigt bra. Nu är jag sjukt trött, men kommer väl antagligen inte lägga mig förrän vid halv tolv ändå. -.-'


Improvisation!

Jag blir vanligtvis irriterad på ouppdaterade bloggar, jag tycker man ska uppdatera varje dag, annars tappar man intresset och glömmer bort bloggen. Jag hade som vision att uppdatera en gång per dag, men på senaste tiden har det inte lyckats så bra. Men det är faktiskt svårt att uppdatera när man inte har gjort något man kan skriva om. Det känns som om det var evigheter sen jag lagade middag.

   Så idag gjorde jag lite varm choklad och då tänkte jag att det kan jag ju skriva om eftersom den var lite improviserad. Men så kom jag på att jag bakade bullar igår och varför skrev jag inte om det igår? Jag glömde helt enkelt bort dem. -.-'

   Som sagt så var chokladen lite improviserad, jag hade ingen grädde hemma så jag fick blanda smeten med creme fraiche istället. Jag testade också att använda råsocker istället för vanligt socker. Resultatet blev klart godkänt, men det är nog en aningen godare med grädde. ;P

   Bullarna var det inga konstigheter med, eller jo förresten! Jag använde vit sirap istället för socker, det ska tydligen vara lite nyttigare och det funkade bra.


Nej! Jag tror inte på det!

Knappt om tid! 45 minuter! Vad gör man då? Jag gjorde Pasta Italiano. Salami, lök, vitlök, creme fraiche soltorkade tomater och fetaost och kryddor. Detta stekte och kokade jag lite i stekpannan. Serverades med fullkornspasta. Fullkornspasta är för övrigt väldigt gott har jag märkt och då är det ju bra att det är nyttigt också!

   Denna maträtt gick väldigt snabbt tyckte jag, men så fick jag höra av pappa att det finns ett tv-program där de har som grej att göra mat på 5 minuter! 5 MINUTER! Jag fattar inte. Det går bara inte! Det enda man hinner göra då är ju snabbmakaroner, om man har turen att ha en vattenkokare som kokar upp vattnet först. Jag kan fortfarande inte smälta detta och jag tror inte på det förrän jag har sett det med egna ögon!


Waaa!

Plötsligt fick jag en uppenbarelse! Gröna elefanter och flygande äppelträd, jag har glömt att uppdatera bloggen! Shit alltså. Hela världen går under!!!

   Undrar om det beror på att jag råkade ta på mig trosorna ut-och-in igår. Jag orkade ju såklart inte ändra på det och kanske kan det vara det som sumpade allt! När jag kom hem igår och trodde att jag skulle få laga lite middag så upptäckte jag att en viktig ingrediens fattades, inte kul! Hungrig som en sulten krak och med väldigt lågt blodsocker klagade jag högt och ljudligt för mamma, och hon är så snäll att hon ställer sig och lagar soppa! 

   Nu tror ni nog att jag bara gick och drog benen efter mig igår, men inte då! Jag lagade lite pastasallad till dagens middag eftersom jag inte skulle hinna laga någon idag. Fullkornspasta, kyckling från lyxmiddagen, gurka, pärltomater och fetaost. Det blev godare än vanligt, det berodde nog på lyxkycklingen, för annars har jag tröttnat lite på pastasallad. :P

   Tyvärr blir det ingen bild på salladen eftersom bloggen var långt bortom mitt medvetande när jag tillagade den och nu är den uppäten. Men ni kan få se en bild som speglar gårdagen, en katt som muttrande lunkar bort från att ha misslyckat med klättringen på ett staket.




RSS 2.0