Bullar utan bullpapper

Igår fick jag för mig att göra bullar, så jag steg upp i ottan för att baka! Eller räknas klockan tio som ottan?

   I alla fall! Bullar blev det och den här gången gjorde jag väl egentligen samma sak som förra gången, förutom att jag skippade bullpappret till bullarna med kanel i. Då blir det liksom som riktiga bullar som man gjorde i urminnes tider! För då hade man inget bullpapper.

Bullarna blev i lika bra som förra gången, om inte bättre, och fyllningen är fortfarande ultimat. =)




Lata grahamsrutor för andra gången

Än en gång blev det lata grahamsrutor, men nu hade jag de rätta ingredienserna, kesella istället för creme fraiche! Jag kan inte säga att det blev någon större skillnad faktiskt. :P

   Jag blir lika imponerad nu också hur lätt det är att baka det här brödet! Verkligen, aslätt! =D Och det är ju bra. ;P


Kål, morots och potatissoppa

Nu har jag gjort soppa på en spik. Typ. Eller utan spik då. Mamma hade lite hackad vitkål och morötter över, så då tänkte jag att jag måste göra något med dem, därmed blev det soppa av det som fanns hemma. Vitkål, morötter, potatis, vatten, buljong och en massa kryddor som till exempel salt, vitpeppar och vitlök. Överraskande gott blev det. =)


Spagetti och köttfärssås

Igår blev det spagetti och köttfärssås, det har jag längtat efter ett tag nu. Jag gjorde precis som vanligt förutom ett knep som farmor har lärt mig, nämligen att man ska lägga i en buljongtärning. Och nog tyckte jag att det blev bättre. =D Det blev nog den bästa köttfärssåsen hittills. =) 

   Förutom buljongtärningen hade jag i köttfärs, lök, tomatpuré, krossade tomater, honung, salt, vitpeppar, paprikakrydda, vitlöksskrydda, vatten och mjöl. Tror jag.. x)


Fullkornsbröd

I helgen när jag var i bakartagen blev det också fullkornsbröd, superenkelt! Först blandar man bara rågsikt, rågkross, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat. Detta rör man sedan ihop med en blandning av mild yoghurt, lingonsylt och sirap. Degen häller man i en smord och bröad form som man låter stå i ugnen i 175 grader i ungefär en timme, sen är det klart! =D Asgott blev det. ^^










Sockerkaka med hallon och röda vinbär

Igår blev jag så otroligt baksugen, har varit de i flera dagar nu! Så jag gjorde lite sockerkaka. :P Helt vanlig sockerkaka fast jag blandade i lite rödvinbär och hallon, det blev jättegott! =D Jag lade dem högst upp och under tiden i ugnen sjönk de ner, så i och med det blev det smak i hela kakan. ^^




Grönsakssoppa med rödbetor

Häromdagen försökte jag mig på att göra grönsakssoppa igen och det gick mycket bättre än förra gången. Nu bytte jag ut purjolöken mot vanlig gul lök och hade även i rödbetor (egenodlade^^), så soppan blev ganska röd. x) Smaken var bra men den hade kunnat vara lite fylligare, så lite mannagryn nästa gång gör nog pricken över i:et. ;P








Päre!

Även skörd av potatis! Finns inget bättre än känslan av att ta upp sin egenodlade potatis. ^^ Potatis är nog bland det bästa jag vet. :P


Skörd av harico verts

Härligt! Nu har jag fått skörda de första harico vertsen, hela två liter! Grymt goda var de. ^^


Klockrenaste pastasalladen

Till exkursionen igår gjorde jag en så himla god pastasallad! Jag kan nästan säga att det är den godaste jag smakat. :P Ändå var det bara improvisation lite snabbt av det som fanns hemma. Vi hade överbliven sallad av tomat, gurka, sallad, melon, nötter, avocado, sockerärtor, rödlök och fetaost. Den tog jag och blandade med lite pasta, vilken klockren kombination! ;P


Grillspett

Igår blev det middag med vänner och vi gjorde klyftpotatis, grillspett och paj. Väldigt god middag!! ^^

   Klyftpotatisen var det inga krussiduller med, bara kryddning med salt och timjan. På grillspetten hade vi kryddig korv, champinjoner, paprika och tomater. Just det! Majskolvar hade vi också, men det gick inte att sätta dem på spetten. x)

   Efterrätten hade Sofia gjort och fy vad god den var!! Krusbär, rödvinbär, hallon, havregryn, socker och margarin innehöll den (tror jag xP).




Physalis

Äntligen har physalisen i växthuset börjat mogna! Jag plockade några som gulnat utanpå, men när jag öppnade så var bäret inte sådär orange som det brukar vara när man köper från affären. Hm, vad synd, tänkte jag, inte moget än. Så jag lade det åt sidan. Sen kom jag på vad dum jag var när jag inte ens provsmakat, så jag tog tillbaka det. Såklart var det moget! Och jättegott! =D Physalis kommer jag odla fler år. ^^


Potatissallad med soltorkade tomater och fetaost

Häromdagen gjorde jag lite potatissallad. Jag var så sugen på soltorkade tomater och fetaost, men hittade inget bra recept på potatissallad som innehöll det, så då fick jag hitta på lite själv. :P

   Jag tog päre (såklart), fetaost, rödlök, soltorkade tomater i marinad och blandade ihop. Jag skar såklart allting i lämpliga bitar. Som dressing (eller vad man nu ska kalla det) tog jag marinaden från de soltorkade tomaterna och det blev jättegott!

   Allt passade skitbra tillsammans. Ännu bättre smakade det dagen efter också, för då hade väl smakerna hunnit "gifta sig" med varandra lite mer antar jag. :P 


Grönsakssoppa av egenodlad purjolök

Dagens middag blev grönsakssoppa, tyvärr tror jag att jag tappat skickligheten lite sen i våras, men det var ju ett tag sen. :P Idag fick den innehålla päre, morötter, purjolök (egenodlad!), stjälkselleri, vatten, buljong, ägg, mjölk och salt.


Kålsoppa med hemgjorda köttbullar

Kålsoppa blev det till middag idag, men jag känner mig inte riktigt nöjd. Det blev för mycket buljongsmak och för lite kålsmak. Det får nog räcka med en buljongtärning till en liter vatten nästa gång. Jag tror också att jag kokade soppan lite för länge, för kålen blev så mjuk, jag vill ha lite tuggmotstånd. Inte koka mer än 20 minuter!

   Men en sak var bra i alla fall och det var att jag hade mina hemgjorda köttbullar i soppan. ^^


Första tomaten!

Kanske är det bara jag som märkt att jag har börjat skriva matens titel som rubrik istället för massa annat skit. Jag märkte ju att det var rätt svårt att hitta saker jag sökte när jag hade gjort sådana konstiga rubriker, inte smart! -.-'

   För någon dag sedan smakade jag den första hemmaodlade tomaten, suveränt gott!!! Måste bara tala om det. ;P Inget går ju upp mot hemmaodlat. :P


RSS 2.0