Lite lätt

Eftersom det är pappas födelsedag så tänkte jag att han skulle få bestämma middag, men han kom ju inte på något. Då gav jag ett förslag och det blev det, ugnsomelett med päre inuti och champinjonstuvning ovanpå.

   Först gjorde jag bara en vanlig ugnsomelettsmet med mjöl och mjölk som jag gjorde redning på och som jag sedan blandade i de vispade äggen med salt och vitpeppar. Detta hällde jag i en form och i det förkokt potatis i bitar. In i ugnen i 200 grader i 25 minuter.

   Under tiden började jag på champinjonstuvningen. Champinjonerna fräste jag lite i smör först i en annan kastrull medan jag gjorde redning av smör, mjöl och mjölk i en annan. När det tjocknat hällde jag i champinjonerna. Stuvningen hällde jag sedan på omeletten.

Det blev som det brukar smaka, men jag skulle ha kunnat salta lite mer. ;P








Söndag likamed pizzadag

Snabb och improviserad blev dagens middag, färdig pizzadeg med fyllning. Denna gång hade jag tomatsås blandat med lite lite chilisås, skinka, färska champinjoner, tomater, riven ost och lite prickekorv på ett hörn. :P Blev nog den mest ultimata pizza jag gjort, men nästa gång vill jag testa lite annat till fyllningen, jag brukar ju vara så feg med det annars. -.-' Förresten, lite timjan uppepå hade jag också. :P




På torsdag ska det vara pannkaka!

Havre- och quinoapannkakor blev det idag, man kanske ska ta och börja göra det varje vecka? :P Istället för varma jordgubbar åt jag nu rödvinbärssylt och det var första gången jag gjorde det, rätt enkelt var det. Bra i smaken blev den också, och mycket smak! Man behövde inte mycket sylt för att det skulle smaka! :P

   Jag ändrade lite på måtten i pannkakorna den här gången, jag tog lite mer gryn och rågsikt, och lite mindre vetemjöl. Det blev ingen större skillnad från förut i smak. Ingredienserna i sylten var bara rödvinbär och socker.


Tråkig pastasallad

Idag har jag varit på exkursion, så då blev det lite mat som inte behöver värmas, nämligen pastasallad. Tyvärr blev den väldigt improviserad sent igår och det fanns inte så mycket ingredienser. Det känns lite som om mina pastasallader blir rätt tråkiga, men det är ju svårt när man inte har planerat för det innan.

   I denna ingick i alla fall fullkornspasta, pärltomater, gurka och ägg. Väldigt tråkigt, men jag kom på att man kan ha ägg i sallad, och det höjde ju statusen liite i alla fall. x)


Den ultimata isglassen!

Nu har jag smakat isglassen av juice och den blev jättegod. =D Det kommer att bli härligt med en sådan på en stekhet sommardag. ^^ Nu ska jag testa göra glass av Vanilla Coke också, med uppmaning från en colaknarkare. ;P


Höstmat egentligen

Tänkte att jag skulle försöka göra något av det som fanns i kylen, vilket var lättare sagt än gjort. Eller jo, päre fanns det ju, men ingenting till det, så det blev till att fara och köpa en korvbit. :P Av detta blev det ugnstekt falukorv och klyftpotatis med lite lök, äpple och senap.

   Jag gjorde även en sås till av smör, mjöl, vatten, kalvfond, soya, köttbuljong, senap och svartpeppar, men den blev inte riktigt hundra som jag brukar få till. Jag stod och funderade på om jag skulle ha tagit mjölk istället för vatten, och det hade nog varit bättre. Men ja, okej, det blev ju faktiskt gott och godkänt. ;P 


Nånting i alla fall

Men fy vad tråkig och onyttig jag är! Jag har ätit makaroner en gång till! Skillnaden från förra gången var att jag kokade dem i grönsaksbuljong istället för att äta dem med ketchup. Och egentligen är det väl tråkigt att lägga upp en bild på lite makaroner också, men bättre bild än ingen bild! ;P


Den ultimata isglassen?

Jag blev så sugen på glass, men glass är ju inte så nyttigt, massa socker. Då kom jag att tänka på sån där isglass som man gjorde själv när man var liten, sånna där man gör av saft. Där kläcktes idén, man kan ju göra isglass av juice också (antar jag i alla fall xP), och det är nyttigt! :D Jag är typ beroende av Bravo "äpple, apelsin & passionsfrukt" också, så det måste ju vara den ultimata isglassen. ;P

   Så nu har jag testat, men ännu inte smakat. Jag är spänd på resultatet och jag återkommer med det senare. ;P



 

Makaroner of doom! I brist på annat

Snacka om att äta världens onyttigaste mat idag, tråkigaste och simplaste också för den delen. Bara makaroner! Och lite ketchup också förstås. Men det kändes lite för enkelt. ;P


Oväntat!

Snacka om världens snabbaste middag! Jag tänkte göra potatissallad av överbliven kokt potatis till middag. I morse när jag skulle stoppa ned maten i ryggsäcken upptäckte jag till min fasa att jag hade glömt att göra salladen, och inte hade jag bestämt innan hur jag skulle göra den heller. Det blev till att tänka snabbt, vad fanns i kylen?

   Till slut blev det creme fraiche som jag blandade med en dressingkrydda "örtagård", detta har jag haft som sås till potatis förut så jag tänkte att det nog kunde passa. Jag blandade det med potatisen och tillsatte även några pärltomater. Och tänk att det blev gott! Det blev en jättegod potissallad! Så det måste jag definitvt göra om. =)


Pannkaksmåndag

Nu har jag testat nya sorts pannkakor, havre- och quinoapannkakor! Smakade väl inte så värst annorlunda än vanliga pannkakor, kanske lite matigare, men det kändes bättre i alla fall. ;P Ägg, mjölk, vetemjöl, rågsikt, havre- och quinoagryn, salt, smör, honung och vaniljsocker. Inte svårare än så var det. :P Plus! Det var så varmt att man kunde sitta ute och äta idag, så underbart!




Varför ser inte husmanskost lockande ut på bild?

Riktig husmanskost blev det till middag idag! Palt kokt i mjölk, falukorv och päre. Tyvärr inget fläsk eftersom mamma inte tycker om det, men korv är ju gott det också. =) Pären blev btw ultimat! Och till maten blev det en hårdbrödmacka med ost, ojoj vad gott.

[Edit]: Måste bara tillägga att Dellenpalt är det absolut godaste paltbrödet! Det här tunna brödet som annars brukar finnas är ju ingenting mot Dellenpalt!


Sagt och gjort!

Sagt och gjort, idag blev det grillat! Grillade fläskkotletter med potatisknyten och egengjord sås. Jag marinerade fläskkotletterna med lite grillolja "Caramba" och medans mamma grillade dem så gjorde jag potatisknytena och såsen. Jag tärnade potatisen i små bitar, lade det i folie, kryddade med salt, peppar och timjan, jag lade även i hackad chalottenlök och några klickar smör och sedan förslöt jag till knyten. In i ugnen i 225 grader i cirka 20-30 minuter.

   Såsen blev lite improvisation. Grunden gjorde jag av smör, mjöl och mjölk, sedan blandade jag i grillolja "Caramba", soya, kalvfond, rödvinsvinäger, timjan och svartpeppar. Det var rödvinsvinägern som satte pricken över i:et!

   Det enda jag hade kunnat göra bättre var att salta potatisen lite mer och haft olja eller smör i botten av knytena, för det fastnade potatis i botten.




Ajajaj!

Nu vill jag grilla!



Typ flygande Jakob

Jag blev lite sugen på flygande Jakob, så då blev det en liten variant av det till middag idag. Pasta med en sås av paprika, chalottenlök, champinjoner, grädde, creme fraiche, lite chilisås och svartpeppar. Gött blev det. ;P Det enda som fattades var cashewnötter! Och lite salt kanske. :P




Älg! Mmm!

Till middag gjorde jag stekt älgfilé(!) med kantarellsås och päre. Jag känner att jag inte riktigt har fått träna på sådan här sorts mat, för jag hade lite svårt att få till det. Det var ju inte så svårt att steka filén, men såsen! Jag blandade hejvilt med kryddor tror jag, kantarellspad, kantareller, grädde, salt, peppar, honung, rödvinsvinäger och rosmarin. Det blev väldigt gott, men det var ändå inte helt ultimat, det känns att det fattas kunskap för mig. Men det kommer väl med tiden. ;P


Sockersockersockerkaka igen

Wadiwawa! Ibland orkar man faktiskt inte uppdatera, speciellt när man inte har lagat mat, vilket egentligen är ganska logiskt, för då har man ju inget att blogga om, oftast. :P

   Testade att göra gammaldags sockerkaka idag igen, och nu justerade jag lite saker, jag gjorde på känn. :P Jag hade i ett till ägg än vad man skulle, lite smält smör och lite lite mer vetemjöl. Äggen och sockret vispade jag inte den här gången, utan jag rörde bara ihop det, plus att jag hade ströbröd i formen istället för mjöl. Det blev mycket bättre. ^^ Alltihop. :P




Blek paj? Nejdå!

Idag gjorde mamma middag, härligt. ^^ Till efterrätt gjorde jag smulpaj på den "blekta" rabarbern som inte blev blek, men det märktes klar skillnad på dessa och de som inte stod förtäckt, för de "blekta" var mycket sprödare faktiskt! Så lite nöjd blev jag i alla fall. ^^

   Pajen blev jättegod, men det är nog kanske svårt att misslyckas med en smulpaj? Hehe. :P Men det hade säkert inte gjort något med lite mer rabarber, men det fanns så lite att ta av.

   Väldigt enkelt var det att göra den. Rabarber i botten med socker och vaniljsocker på, sedan smuldegen uppepå av vetemjöl, havregryn, grahamsmjöl, margarin och socker. In i ugnen i cirka 20 minuter i 200 grader, sen klart! Till gjorde jag lite marzánsås.





En morot

Vegetariskt blev det idag, pasta med morotssås. Jag trodde det skulle smaka på ett helt annat sätt, jag vet inte varför, men det blev gott ändå. =) Gul lök, rivna morötter, krossade tomater, creme fraiche, oregano, salt och ja, en massa annat konstigt som jag hittade och hällde i, haha. Jag fick inte riktigt till smaken, så då var det till att improvisera lite. ;P


Blekning

Här är en bild på vad jag sysslar med i trädgården; täcker rabarber med hink. Nu har hon blivit tokig. Nejdå! Jag håller på att bleka den! =D Men jag undrar om jag var lite för sen med att ställa dit hinken, för när jag tjuvtittade häromdagen så hade den vuxit asmycket, så den knappt fick plats i hinken, men den var inte det minsta blek. -.- Hm, jag försöker några dagar till, sen får jag nog ge upp. Men det skulle ju vara så häftigt att se hur det smakar!


Gammaldags sockerkaka

Hittade ett recept på gammaldags sockerkaka och då var jag ju bara tvungen att testa det. ;P Bara ägg, socker och mjöl (inget bakpulver!). Vispade sockret och äggen väldigt luftigt och sedan blandade jag i mjölet försiktigt. In i ugnen i 175 grader i 30 minuter, klart!

   Och resultatet då? Det kändes inte riktigt som vanlig sockerkaka, men gott var det! =D Det jag kan ändra till nästa gång är att ha ströbröd i formen istället för mjöl, för det blev lite mjöligt (konstigt? xD). Det stod att det skulle vara mjöl i formen i receptet, men jag tror jag ändrar det ändå. ;P

   [Edit]: Kanske man skulle ta och testa att inte vispa äggen och sockret nästa gång, utan bara röra ihop allt? Visserligen blir den nog inte så hög själva kakan, men den kanske blir mjukare?






Ny framforskad diet!

Btw! Detta är den nya framforskade bantningsdieten, fralla med smör, emmentalerost (eller vad det nu heter), rostad lök och chips! Jättenyttigt! xD


Varma mackor

Häromkvällen gjorde jag lite varma mackor i ugn. Jag tog vanlig franska som jag bredde senap på, sedan lade jag hackad charlottenlök och tomat uppepå, plus lite ost och senap igen. Det blev faktiskt lyckat, och som pappa sa: "Senap är underskattat". ;P




RSS 2.0