Söt som socker
Because I'm worth it!
Måtta med spagetti
Pärongrisen
Fullkornssockerkaka
Påskmustsås! ^^
Påskmustatider
Hm.. undrar om man kan göra glass med påskmustsås? Måste testas!
Pluggmys
Nu flyger jag!
Randig falukorv
Middagsdags! För ett tag sedan..
Kollar vad som finns i kylskåpet. Pärer.. Hasselbackspotatis får det bli! Och under den långa tiden de ska vara i ugnen hinner jag säkert komma på vad jag ska göra till. Maha.
Kollar frysen. Salladskyckling, hm.. kan säkert blanda det med nåt och steka den. Kollar kylen igen. Syltlök? Nja..
Åker till affären i juiceärende och hittar av ren tillfällighet creme fraiche kantarell och cognac! Det blir det! Blanda och häll i lite annat, mjölk, honung, vitlöksost och timjan. Jag säger bara mums! Det blev soppa på en spik fast utan soppa.
Cementmuffins!!!
Fatta vad fränt om man kunde göra sånna där muffins som en av tjejerna i Charlies Änglar gjorde, de som var lika hårda som cement! Maha vad kul! Fast hon önskar väl att hon kunde göra helt vanliga muffins istället. :P
Skillnaden med dessa muffins jämfört med de andra är bara en liten skitsak, men ack vad mycket det gjorde! Tyckte jag i alla fall. Jag gjorde blåbärs- och hallonmuffins istället för bara blåbärsmuffins, och hallonen satte verkligen pricken över iet!
Lite festligt sådär till helgen och så
Logik är överskattat
Vanligtvis äter jag någon form av gröt och just nu är det havre-korn gröt som gäller. Fast oftast tröttnar man ju efter ett tag och måste variera sig lite. :P Till gröten äter jag lingonsylt och på sidan av brukar jag äta en hårdbrödmacka med ost, dricka juice och en yoghurtshot. Jag tycker det funkar bra, man håller länge på det. :P
Fast just på den här bilden är det grahamsmjölsgröt och det är också gott. Tyvärr tar det lite längre tid att göra den, men när man har tid så är det lätt värt det. :P
Rutiga choklader
Jag gjorde även chokladrutor lite snabbt tills jag fyllde år. Glasyren som skulle vara ovanpå ville inte stelna, så då blandade jag i mera florsocker, men det skulle jag ju inte ha gjort. Jag tyckte att det blev alldeles för sött, men det märktes inte på åtgången. De tog slut väldigt snabbt och det var speciellt en person som bidrog väldigt bra till det, inga namn! x)
Vatten, margarin, ägg, socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao innehöll själva kakan, bara att röra ihop och hälla i en smord långpanna. Sedan in i ugnen i 200 grader i cirka 25 minuter. Glasyren innehöll margarin, florsocker, kaffe, kakao och vaniljsocker. Bara att röra ihop det med och sedan smeta ut på kakan.
Väldigt dålig bild, men det får man! ;P
Snabba beslut!
Det blev middag på impuls idag, eller vad man nu ska säga. Bestämde mig fem minuter innan jag handlade vad det skulle bli. Jag hade lite panik eftersom jag bara hade en halvtimme på mig att laga. Vegetariskt blev det, ris med wookgrönsaker i sås, väldigt lätt. Wookgrönsaker, creme fraiche, mjölk och sweet-chilisås.
Falsk marknadsföring
Jag gjorde inte så bra marknadsföring för dem precis. Istället för att bara hålla tyst, så meddelade jag istället alla att de INTE skulle ta av chokladmuffinsen eftersom de inte var goda. -.-' Och ingen tog ju såklart! Men när jag sedan smakade en så var de inte så ickegoda som jag mindes dem. Någonting måste ha hänt under tiden i frysen för de var mycket saftigare nu. Efter denna upptäckt tog de istället slut på ett kick.
Dessa "förvandlings-chokladmuffins" innehöll margarin, ägg, socker, vetemjöl, vaniljsocker, kakao, bakpulver och grädde. Även fast de blev goda till sist så hade jag kunnat ta ut dem ur ugnen lite snabbare, för jag föredrar om de är lite mjuka och degiga. :P
En båt, en bil och ett par byxor
Ekonomisk som Kajsa
Ja förresten, ingredienserna var makaroner då, falukorv, gul lök, mjölk, ägg, mjöl, salt, svartpeppar och ost.
Amerikansk frukost
Vi åt även blandade varma hallon och blåbär på, och smör. ;P
Lättnad!
Morötter, lite potatis, gul lök, grönsaksbuljong, vitlök och creme fraiche. Jag skar allt i tärningar och kokade och sedan mixade jag det. Enkelt och gott.
Det är så lustigt när man lagar mat, om man gör riktig mat alltså (inget halvfabrikat), för hur oinspirerad och trött man än är så blir det ändå roligt när man väl börjar. Det är nästan så att det är lite som terapi, förutom om man är ashungrig och skitförbannad redan innan då. x) Men idag när jag skulle laga så var jag bara trött som tur var, fast jag hade ingen vidare lust. Men så fort jag stod där med kniven i handen (hehe det lät dramatiskt!) så kändes det inspirerande, kul och lättande!
Jag gjorde också lite risgrynspudding med saftsås. Färdig risgröt som man kan köpa (lite fusk kanske, men den är så god :P), ägg, mjölk, salt och socker. Jag fick ringa och rådfråga farmor lite innan jag började och fick bra tips. De blev väldigt gott, men inget kan ju slå farmors risgrynspudding. :P
Gaaah!
Idag blev det tråkig pizza av färdiggjord deg, men det var faktiskt den godaste av alla halvfärdiggjorda jag har gjort. Jag blandade tomatsåsen (som följde med degen) med lite chillisås och uppepå hade jag skinka, färska champinjoner, pärltomater och riven ost. Pärltomaterna blev grymt goda!
Om någon undrar varför jag nästan jämt tar närbilder på maten så beror det på att jag inte lägger upp maten så snyggt, i alla fall inte på vardagar. Då vill man ju mest äta maten istället för att titta på den.
Pitabröds-snack
Senast blev stekt kyckling och paprika med grönsakerna gurka och tomat. Jag hade också vitlökssås till. Förra gången jag åt detta hade jag även cashewnötter och rödlök och det var väldigt gott. ^^ Det går ju så himla lätt och snabbt att göra också!
En lunch och två middagar!
Till middag blev det som vanligt lite tråkig pastasallad, men den var ju god i alla fall. Fullkornspasta, kyckling, tomater och gurka. Det blev årteranvändning eftersom kycklingen var kvar efter middagen med pitabröd. Eller säger man återanvändning? Det kanske är fel ord? Äh, skit samma! Det är bra i alla fall! Så blir det inte så mycket rester som man slänger. =) I Kajsas kokbok får man verkligen massa tips på hur man använder rester och gör ny mat av det, man var klok förr!
Fusk!!! Lite i alla fall..
Hittade frysta färdiggrillade kycklingspett på affären idag och utifrån det så blev det ris och sås bestående av creme fraiche och sweetchilisås. Snabbt som attan gick det! Femton minuter i ugnen bara! Och ja, jag gillar dessa tomater, därför får de vara med på varje bild. ^^
Ofrivillig semester -.-'
Eftersom jag har fyllt år så blev det smörgåstårta och vanlig tårta till "middag" idag. Smörgåstårtan var beställd men den vanliga tårtan gjorde jag själv. Jag gjorde min favoritsort som från början är egenkomponerad av min syster. Vanliga tårtbottnar, marzánkräm på ena lagret, chokladmousse på andra lagret (idag tog jag chokladmousse med hallon och det var fräscht och gott), ganska lite grädde uppepå och runt om och på det mandarinklyftor. I mina yngre dagar då syster gjorde tårtan ville jag ha Polly uppepå, det var mitt favoritgodis, men eftersom jag inte äter godis nu så fanns det inte att välja på.