Lite svårt att laga mat utan kök

Det är så när som omöjligt att laga mat här hemma eftersom köket är under renovering och vi är utan vatten. Förhoppningsvis så får vi vatten imorrn och då kanske det går lite lättare. x) Jag kan lägga upp en fin vinterbild så länge. =P Man blir verkligen sugen på att baka lussebullar nu! ^^


Köttfärssås med kakao

I förrgår blev det pasta och köttfärssås, men den här gången med lite annat innehåll. Jag hade även turen att få Kalle till hjälp med själva tillagningen. ;P I köttfärssåsen hade vi köttfärs, vatten, buljongtärning, lök, tomatpuré, krossade tomater, en massa kryddor och kakao! Jag har hört att man tydligen kan ha i det, så då testade vi det. Det blev faktiskt gott! ^^


Pepparbiff och klyftpotatis med kantarellsås

Fixade lite käk med Micke och Fredlund nyss, riktigt gott blev det. Inte för att jag gjorde så mycket då; timjankryddad klyftpotatis. Resten gjorde Fredlund. x) Jag vet inte exakt vad han hade i såsen, men på ett ungefär så var det kantareller, lök, grädde, Jack Daniel's, julmust och kryddor. Gott blev det i alla fall. =P


Pasta med grönsakssås

I veckan gjorde jag pastasås av en massa grönsaker som jag hade över. Jag brynte purjolök, paprika, squash och sockerärtor. Därefter hällde jag på lite créme fraiche, mjölk, honung, salt och lite lite sweet chili sauce. Det blev väldigt gott. ^^


 


Chilisåskyckling

Häromdagen blev det en rätt som jag komponerade under min ungdoms dagar då jag älskade chilisås. x) Man steker helt enkelt lite kyckling och hackad lök, fyller på med créme fraiche, eventuellt lite mjölk och slutligen chilisås. Helt okej, jag tycker fortfarande att det är gott även om det är lite sött. x) Till detta äter man ris. =P


Minipopcorn

I helgen använde jag äntligen den sista (torkade) minimajsen som jag hade och vi poppade popcorn av kornen! Det blev minipopcorn! xD Goda blev de också.




Färsk ananas

I somras gjorde jag en upptäckt; färsk ananas är asgott! Det är ju helt sjukt att jag aldrig smakat färsk ananas förut utan bara konserverad och det går ju inte att jämföra!

   Inte för att det här är något särskilt recept, men det var så gott när jag åt ananas i helgen så en bild får komma upp här. ;P

 


Chokladdoppade havreflarn

Jag gjorde även lite chokladdoppade havreflarn igår till farsdag.

   Havreflarnen gjorde jag av havregryn, mjöl, socker, smält margarin, sirap, mjölk och bakpulver. Jag har nog skrivit innan hur man gör, men man klickar i alla fall ut smeten på en plåt och låter dem gräddas i ugnen i 200 grader i fem minuter. När de hade svalnat doppade jag dem i smält mörk blockchoklad.


Soppa av lite allt möjligt

Till kvällen gjorde jag en soppa av lite allt möjlig som fanns. Jag kokade potatis, vitkål och purjolök i buljong tills de blev mjuka. Sedan använde jag elvispen för att släta till den lite. Slutligen kryddade jag med salt, vitpeppar och vitlök. Den blev god. =)




Tre sorters kakor

Häromdagen gjorde jag lite småkakor. Man kan säga att det var första gången, för de få gångerna jag har bakat småkakor förut var innan jag var intresserad. ;P

   Detta var väldigt enkelt, man började med en grunddeg av margarin, mjöl, socker och vatten. Därefter delade man degen i tre delar och gjorde olika kakor av det. Det blev choklad-, kardemumma- och kolakakor.

   I chokladkakorna tillsatte jag kakao och en chokladbit på toppen, i kardemummakakorna hade jag kardemumma och socker och i kolakakorna tillsatte jag sirap och lite lite kanel. Kolakakorna blev nog bäst.

   Jag har fått lite mersmak på kakor nu, för de blev inte alldeles ultimata som jag vill ha dem. Dessa var lite smuliga, men jag vill ha dem lite sega. Så det kommer definitivt bli fler gånger av småkaksbakning. =P






Sweet chiliwok

Idag bjöd jag hit Linn på lite mat, fast vi hjälptes åt att laga till den ;P Vi gjorde sweet chiliwok och den blev grymt god! =D Massa grönsaker hade vi i.

   Först stekte vi lite kyckling och efter de wokade vi purjolök, paprika, vitkål, squash, sockerärter och champinjoner. Därefter rev vi i lite ingefära och blandade i sweet chili sauce, japansk soya och matlagningsgrädde. I detta blandade vi sedan i äggnudlarna. Grymt gott! =P

   Första bilden blev det tyvärr lite dåligt ljus i, men orka. =P




Pasta med pesto

Idag blev det något väldigt, väldigt enkelt till middag, nämligen pasta med pesto. Fast det var ju inte så illa ändå. ;P Däremot fick jag äta middag två gånger eftersom jag inte blev mätt första gången. -.-'


Pastasallad med ägg och dressing

Det känns som om jag ofta tjatar om pastasallad här, men jag försöker oftast göra någon ny variant och då vill jag ju dokumentera det. ;P 

   Förra veckan gjorde jag en sallad med pasta, gurka, tomater, kokt ägg och dressing som i sin tur var gjord av olja, balsamvinäger och lite salladskrydda. Till min förvåning blev det jättegott. =D Det blev matigt och gott med äggen och dressingen gjorde verkligen pricken över i:et! =P

   Lite smådålig och otilltalande bild, men skit i det! ;P


Annan matblogg

Jag hittade en norsk matblogg av en slump, lite roligt. Men jag såg att jag tyvärr inte var den första matbloggaren med mitt namn. ;P Klicka på bilden för att komma till hennes blogg, och bilden är lånad därifrån.


Korvstroganoff och ris

Jag vet inte om jag har bloggat om det här förut, men skitsamma, i så fall blir det en liten repris. ;P Igår gjorde jag ris och korvstroganoff med recept efter mamma och dessförinnan mormor. Detta är den enklaste och absolut godaste korvstroganoffen! I alla fall i mitt tycke. ;P

   Man steker strimlad falukorv (Delins) och hackad gul lök, sedan häller man på créme fraiche, chilisås och ketchup som man låter puttra lite, och sen är det klart. Asgott! Men tyvärr blev den inte helt ultimat för chilisåsen tog slut så det fanns inte så mycket som jag behövde, men helt okej ändå. =)

 

Morotsbröd med yoghurt

Förut när jag skördade morötter så fick jag några över som inte fick plats i lådan, därför tänkte jag att jag skulle göra något av dem. Jag hade även lite yoghurt som jag behövde använda innan den blev för gammal, så därför blev det lite morotsbröd med yoghurt i.

   Brödet innehöll jäst, yoghurt, salt, rivna morötter, grahamsmjöl och vetemjöl. Man blandade allting till en deg som sedan fick jäsa en timme. Därefter gjorde jag brödkakor som jag penslade med yoghurt och strösslade lite solrosfrön på. Dessa fick jäsa i 30 minuter. Sedan gräddade jag dem i ugnen i cirka 15 minuter i 225 grader.

   Faktum är att dessa inte blev någon riktig höjdare. Tyvärr. Det lät ju så gott och det stod i receptet att de skulle vara supergoda (såklart), men de var ganska smaklösa. Väldigt tråkigt. Fast de gick ju att äta och det var nog jag som hade lite för stora förhoppningar också. ;P




Pasta med sås av överblivna saker

Nu är jag tillbaka igen, hoppas jag! x)

   Dagens middag blev lite som den blev, men jag är faschinerad, tänk att man kan göra "lyxmat" av ingenting! Jag gjorde pasta och en sås som jag plockade ihop av lite överblivna saker. Soltorkade tomater i marinad, egenodlad purjolök, några skivor vitlökssalami, syltlök, mjölk, majonäs och honung. Supergott blev det! =)


RSS 2.0