Grillning och fågelkvitter
Att tillägga så åt vi i uterummet för första gången i år och det var härligt! =D
Odla, odla, odla!
Yey! Nu vill jag gräva sparrisdiken och odla purjolök! Jag är så taggad! Jag vill odla massa saker som man kan laga mat på, inte det gamla vanliga alltså utan testa på lite nytt, det skulle vara så kul. Men man måste ju begränsa sig lite, man får inte ta sig vatten över huvudet! Jag får nöja mig lite med att gå loss på vinbärsbuskarna och bleka rabarber, det finns ju liksom redan. Jag får väl visa lite bilder på det sedan. x)
Btw! Kungsängsliljan blommar!
Farmor-tema idag
Mat gjord på recept efter Farmor blev det idag, spenatsoppa med ädelost. =) Det var första gången jag gjorde den och jag tycker att jag lyckades bra. Potatis, gul lök, spenat, vatten, mjölk, grädde, vitpeppar, grönsaksbuljong, ädelost. Ganska enkel är den att göra, bara att koka potatisen och löken i vattnet, mixa och blanda i resten av ingredienserna, klart! Det blev även en smörgås till som Farmor har gjort, gott! Det blev verkligen Farmor-tema idag. ;P
Odla från frö!
Nu börjar man bli lite taggad att börja odla grönsaker och jag vill testa på alla möjliga sorter som man kan laga god mat på, men någon stans måste man ju hejda sig. x) Det blir i alla fall vildtomater, harico verts, minimajs och morot, men också några till som jag fick av några kompisar när jag fyllde år. =) Tyvärr hittade jag inte de fröpåsarna när jag skulle ta fotot.
Lite kopierat
Idag kopierade jag en annan maträtt lite grann som jag har gjort tidigare. Pasta med sås av créme fraiche "franska örter", harico verts, charlottenlök, svartpeppar och lite rub "smoke chipotle". Det blev bra. Det är skönt att det går så snabbt att laga.
Kassare än kass?
Smokey!
Som tillbehör hade jag fullkornsbröd, gurka (lokalodlad!), tomat, ketchup och dressing. Nästa gång ska jag göra eget bröd och egen dressing. Jag hade faktiskt tänkt göra egen dressing nu, men det sket sig när jag upptäckte att bostongurkan var för gammal. Och det var ju dumt att jag upptäckte det efter att jag hade hällt upp majonäsen. -.-
Aprilväder och aprilmat
Idag blev det morotssoppa och den har jag gjort förut. Första gången blev den super men nu blev det lite tokigt, just på grund av en DÅLIG STAVMIXER!!! WAAA!! Hehe, nedå, så arg blev jag inte. x) Det skulle ju bli en slät soppa men det blev det inte. Det blev bitar kvar och då tänkte jag att de kanske var för okokta för att de skulle kunna mixas, så jag satte soppan på spisen igen. Jag göra lite scones och glömde soppan, så det brändes fast i botten, suck, och när jag skulle mixa ytterligare en gång så funkade det ändå inte. -.-
Men havresconesen blev i alla fall jättegoda! ^^ Vetemjöl, havregryn, margarin, salt, socker, bakpulver och mjölk, jag tror det var allt. Tio minuter i ugnen tog det bara.
Bagels!
Jag står vid mina ord!
Wtf! Ska hon bli en blasthare!?
Men det är ju faktiskt roligare med en bild också istället för bara text, det tycker jag i alla fall. :P Bilden visar kvällens fika, inget nyttigt precis, men bullarna måste ju ätas upp, annars smakar de äckligt av frysen, hehe. :P
Jag tror jag ska börja lära mig göra lite vegetarisk mat. "Åh nej! Är hon på väg att bli någon jäla vegan-nörd nu?!" -kanske någon tänker. Men nejdå, ingen risk!!! Maha! Kött is the shit! Mmm! Men det kan ju vara bra att kunna laga sådant också, för jag har fått för mig att det är billigare, och det är ju bra. Det mesta av det vegetariska jag har smakat förut har inte varit så gott, så därför tänker jag lära mig att göra god vegetarisk mat. ;P
Grilla, grilla, grilla!!!
Paella de España
Kladdig kaka
Sallad av solanum tuberosum
Vegetarisk omedvetenhet
Jo, jag brynte hackad purjolök och harico verts, sen hällde jag på lite Creme Bonjour Cuisine vitlök och örter och lät det puttra lite, plus lite honung förresten! Medans hade jag kokat pasta och när den var klar hällde jag på såsen och blandade allt. Helt omedvetet hade jag gjort en vegetarisk rätt! x) Gott blev det. =D
Rätt i rutan
Jag kom att tänka på ett barnmatlagningsprogram som gick på tv när jag var mindre, Rätt i rutan hette det, med Johanna Westman som programledare. Jag försökte hitta det på youtube, men icke sa nicke, inte fanns det såklart. Men däremot hittade jag ett annat klipp med Johanna Westman, det som visas nedan. Hehe, blev riktigt nöjd när Johanna vann duellen, jag har aldrig gillat mat-Tina särskilt mycket och jag tycker absolut inte om när hon håller på att kladda i maten med händerna! Usch! Det finns ju bestick att använda! Oj hehe, nu kom jag på att jag avslöjade vem som vann. x) Äh, skit samma, det visste man ju redan innan ändå. ;P
En riktigt nördig nörddag
Creme fraiche!
Creme fraiche med smak är så himla bra när man har bråttom med maten! Idag gjorde jag pasta och kyckling i sås av creme fraiche paprika-chili, mjölk och lite chilisås. Mums!
Godaste av stroganoffer
Tråkig middag
Gul påskwook
Rosa gullefjun
Mormors "julsallad" är väldigt god. Gurka, kokta ärter och morötter, äpple, sallad, grädde och hehe nu tänker jag inte tala om de två sista ingredienserna eftersom receptet är efter mormor. ;P
En chokladboll om dagen
Nu ska jag recensera! Jag och Josephine hade som idé i somras att gå på olika caféer och recensera kanelbulle och morotskaka, men det hann inte bli så många gånger, vi kanske får ta upp det till sommaren igen. ;P Fast igår var vi på Finess och fikade, så jag tänkte att jag kunde göra en liten minirecension på det(det var faktiskt Josephine som kom med idén ;P). Jag åt en chokladboll och tyvärr var den inte så som jag hade förväntat mig den, aningen för söt var den. Men i och för sig så kan jag inte påstå att man kan lita på mig heller, för eftersom jag inte har ätit sötsaker på mer än en månad så tycker jag numera att allting är för sött, nästan i alla fall. ;)