Nudelwok
Idag åt jag nudelwok som jag förberedde igår kväll, riktigt gott! :P Först kokade jag två paket nudlar med en kryddpåse. Sedan wokade jag strimlad paprika, purjolök, svamp och cashewnötter med olja i en wokpanna. Därefter lade jag i nudlarna och hällde på lite soya.
När jag provsmakade då så var det inte riktigt som jag ville ha det i smaken och jag visste inte heller hur jag skulle göra för att få till det. Då fick jag syn på den andra kryddpåsen till nudlarna, så jag tog den, och det blev verkligen pricken över i:et. Lite fusk kändes det, men det blev ju gott! ;P
Amerikanska pannkakor med äpple- och havregrynsröra
Glöhôpper och te
Imorse gjorde vi i alla fall glöhôpper till frukost, fy vad gott det var! Det är ju som Jarses variant av schones. ;) Enkelt som sjutton är det också. Man blandar mjöl, filmjölk, salt, sirap, bikarbonat och rågsikt, knådar ihop det till en deg, kavlar ut till kakor, och sedan gräddar man i en vanlig stekpanna. Skitenkelt! ;P
Nu smakade jag även på teet av rosenblad, myntablad och apelsinskal som jag gjorde, och det var faktiskt gott, jag var lite tveksam hur det skulle bli, men det blev gott. ^^ Fräscht. :P
Minimuffins
Pastasallad med päron
Muffins med havregrynstopping
Toppingen gjorde jag av havregryn, smält smör och socker. De som blev choklad hade jag haft lite kakao i bara. Väldigt lyckat faktiskt. =D
Spenat- och fetaostpaj
Jätteenkel var den att göra. Först gör man en deg av smör, vatten och mjöl som man har som botten och som förgräddas i 10 minuter i 200 grader. På denna häller man först en blandning av spenat, vitlök, salt och svartpeppar som man har kokat ihop, sedan strör man ut strimlad salami, soltorkade tomater i marinad, fetaost och oliver. Slutligen häller man en blandning av mjölk och ägg ovanpå och sedan ska den stå i ugnen i 35 minuter i 200 grader.
Som sagt, väldigt gott för att vara paj! ;P
Morotssoppa för tredje gången
Det roliga den här gången var också att nästan allt jag hade i soppan var egenodlat! Morötterna, potatisen, vitlöken och schalottenlöken. Det enda som inte var eget var créme fraichen och buljongen. :P
Sås av salami och bacon
Asgod improvisations middag! :P Vi gjorde pasta och en sås av pepparsalami, gul lök, champinjoner, vitlök, soltorkade tomater, bacon, créme fraiche "soltorkade tomater och fetaost", mjölk och kryddor. Asgott. ^^
Rosente
Under sommaren så har jag pysslat med en liten sak, och det är att göra eget te. Först torkade jag apelsinskal från vårt egna apelsinträd (det känns så dumt att torka apelsinskal från köpta apelsiner, man vet ju inte hur de har hanterats och om de är besprutade), sedan torkade jag rosenblad från rosenbusken och sist plockade jag myntablad från trädgården.
Nu har jag lagt dem tillsammans i en burk, och så ska de stå i några dagar. Så därför återkommer jag med resultatet, men gott luktar det i alla fall! ;P
Äppelkaka
Först vispade jag ägg och socker, sedan hällde jag i smält smör, rörde lite och sedan blandade jag i vetemjöl och bakpulver. Smeten hällde jag i en smord och bröad form och i smeten stack jag i äppelbitar som blivit "rullade" i en blandning av socker och kanel. Sedan fick den stå i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka en halvtimme.
Till detta åt vi sedan marsánsås och kakan blev väldigt god, bättre än äppelsmulpajerna som jag inte är så förtjust i. Fast den var faktiskt lite lite för söt. :P
Tårta med krasse
Hehe chokladmoussen blev lite rolig när jag vispade den, det såg ut som en gubbe. ;P
Finsk blåbärskvarg
Det var jätteenkelt att göra. Först vispar man grädde, sedan blandar man i kvarg, socker, vaniljsocker och frysta blåbär. Väldigt gott var det! Men det kändes verkligen att det var grädde i, för efterråt kändes det som om man hade lypsyl på sig. x)
Pitabröd med fyllning, eller vad det nu heter
Under den här tiden som jag har varit frånvarande har jag bland annat gjort fyllning i pitabröd (har ingen aning om vad det heter -.-'). Pitabrödet köpte jag, men fyllningen gjorde jag själv. Jag stekte paprika, champinjoner och cashewnötter. Detta blandade jag sedan med tomat, gurka, sallad, rödlök, riven ost och vitlökssås. Huvva vad gott det blir. ^^
Rotsaker i ugn
Till det kokade jag lite harico verts och gjorde även en sås av smör, mjöl, kalvfond, grillolja, soya, salt, vitpeppar, senap och honung. Den blev god. =)
Timjankryddad stekt potatis och äpple
Överbliven kokt potatis, äpplen från farmor och farfars äppelträd och harico verts från trädgården. Detta stekte jag kryddat med salt och timjan och även en skätt vitvinsvinäger. Det blev jättebra! =D Det fick också bli en rå morot från eget land, så himla mycket smak! ^^