Nudelwok

Idag åt jag nudelwok som jag förberedde igår kväll, riktigt gott! :P Först kokade jag två paket nudlar med en kryddpåse. Sedan wokade jag strimlad paprika, purjolök, svamp och cashewnötter med olja i en wokpanna. Därefter lade jag i nudlarna och hällde på lite soya.

   När jag provsmakade då så var det inte riktigt som jag ville ha det i smaken och jag visste inte heller hur jag skulle göra för att få till det. Då fick jag syn på den andra kryddpåsen till nudlarna, så jag tog den, och det blev verkligen pricken över i:et. Lite fusk kändes det, men det blev ju gott! ;P






Amerikanska pannkakor med äpple- och havregrynsröra

Till middag blev det lite amerikanska pannkakor, inget nytt direkt, men jag improviserade fram tillbehöret. Jag tog två äpplen som jag skar i bitar och som fick värmas i en kastrull. I detta rörde jag sedan ner en blandning av havregyn, socker och smält smör. Det passade faktiskt ganska bra. =)




Glöhôpper och te

Usch vad dåligt det har varit med matlagning de senaste dagarna, men jag skyller på att jag har varit förkyld. ;P

   Imorse gjorde vi i alla fall glöhôpper till frukost, fy vad gott det var! Det är ju som Jarses variant av schones. ;) Enkelt som sjutton är det också. Man blandar mjöl, filmjölk, salt, sirap, bikarbonat och rågsikt, knådar ihop det till en deg, kavlar ut till kakor, och sedan gräddar man i en vanlig stekpanna. Skitenkelt! ;P

   Nu smakade jag även på teet av rosenblad, myntablad och apelsinskal som jag gjorde, och det var faktiskt gott, jag var lite tveksam hur det skulle bli, men det blev gott. ^^ Fräscht. :P




Minimuffins

Denna idé fick jag av en klasskompis, att göra minimuffins. Så av samma smet som jag gjorde de vanliga muffinsarna av, gjorde jag dessa gulliga bakverk. :P I knäckformar. Riktigt roligt. ;P


Pastasallad med päron

Igår blev det sallad till lunch, pastasallad. I denna hade jag pasta, sallad (haha pasta+sallad, vad tragisk jag är som skrattar åt mig själv -.-'), tomater, pepparsalami, mozzarellaost, soltorkade tomater, oliver, rostat bröd i tärningar och päron. Det blev faktiskt gott. =)

  


Muffins med havregrynstopping

I helgen gjorde jag lite muffins, tre olika sorter. :P Blåbär- och hallonmuffins, muffins med havregrynstopping och muffins med chokladhavregrynstopping. Alla innehåller samma grundsmet av ägg, socker, smält smör, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

   Toppingen gjorde jag av havregryn, smält smör och socker. De som blev choklad hade jag haft lite kakao i bara. Väldigt lyckat faktiskt. =D






Spenat- och fetaostpaj

Igår gjorde jag en paj som jag fick tips av en kompis att göra. För att vara paj så var den väldigt god, för jag tycker inte om matpajer egentligen. :P

   Jätteenkel var den att göra. Först gör man en deg av smör, vatten och mjöl som man har som botten och som förgräddas i 10 minuter i 200 grader. På denna häller man först en blandning av spenat, vitlök, salt och svartpeppar som man har kokat ihop, sedan strör man ut strimlad salami, soltorkade tomater i marinad, fetaost och oliver. Slutligen häller man en blandning av mjölk och ägg ovanpå och sedan ska den stå i ugnen i 35 minuter i 200 grader.

   Som sagt, väldigt gott för att vara paj! ;P




Morotssoppa för tredje gången

Nu fick den goda morotssoppan revansch! Första gången var den jättegod, andra gången blev den misslyckad på grund av den dåliga mixern, men tredje gången blev den bra igen! Det berodde antagligen på att jag lät morötterna koka lite längre så de blev mjukare, och det medförde att mixern klarade av det. ;)

   Det roliga den här gången var också att nästan allt jag hade i soppan var egenodlat! Morötterna, potatisen, vitlöken och schalottenlöken. Det enda som inte var eget var créme fraichen och buljongen. :P




Sås av salami och bacon

dsc00086 (MMS)

Asgod improvisations middag! :P Vi gjorde pasta och en sås av pepparsalami, gul lök, champinjoner, vitlök, soltorkade tomater, bacon, créme fraiche "soltorkade tomater och fetaost", mjölk och kryddor. Asgott. ^^


Rosente

Under sommaren så har jag pysslat med en liten sak, och det är att göra eget te. Först torkade jag apelsinskal från vårt egna apelsinträd (det känns så dumt att torka apelsinskal från köpta apelsiner, man vet ju inte hur de har hanterats och om de är besprutade), sedan torkade jag rosenblad från rosenbusken och sist plockade jag myntablad från trädgården.

   Nu har jag lagt dem tillsammans i en burk, och så ska de stå i några dagar. Så därför återkommer jag med resultatet, men gott luktar det i alla fall! ;P


Äppelkaka

Eftersom jag har fått så fina äpplen av farmor och farfar så passade det sig bra att göra en äppelkaka till fredagens efterrätt. Enkelt som bara den var det. :P

   Först vispade jag ägg och socker, sedan hällde jag i smält smör, rörde lite och sedan blandade jag i vetemjöl och bakpulver. Smeten hällde jag i en smord och bröad form och i smeten stack jag i äppelbitar som blivit "rullade" i en blandning av socker och kanel. Sedan fick den stå i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka en halvtimme.

   Till detta åt vi sedan marsánsås och kakan blev väldigt god, bättre än äppelsmulpajerna som jag inte är så förtjust i. Fast den var faktiskt lite lite för söt. :P






  

Tårta med krasse

För någon dag sedan fyllde Kalle år, så då passade jag på att baka en tårta. Det blev karuselltårta som förra gången jag bakade tårta, men nu hade jag hallongrädde och chokladmousse med crisp som fyllning, och som garnering fick det bli lite krasse, som för övrigt är ätligt. :P

   Hehe chokladmoussen blev lite rolig när jag vispade den, det såg ut som en gubbe. ;P






Finsk blåbärskvarg

Bara för att min vän Josephine är i Finland så tänkte jag för någon dag sedan att jag skulle testa på något finskt, med förutsättning att det var något gott. Hehe, det tog ett tag att hitta något som verkade aptitretande. x) Men tillslut hittade jag efterrätten blåbärskvarg. ^^

   Det var jätteenkelt att göra. Först vispar man grädde, sedan blandar man i kvarg, socker, vaniljsocker och frysta blåbär. Väldigt gott var det! Men det kändes verkligen att det var grädde i, för efterråt kändes det som om man hade lypsyl på sig. x)


Pitabröd med fyllning, eller vad det nu heter

Nu är jag tillbaka!! Efter massa dataproblem. -.-

Under den här tiden som jag har varit frånvarande har jag bland annat gjort fyllning i pitabröd (har ingen aning om vad det heter -.-'). Pitabrödet köpte jag, men fyllningen gjorde jag själv. Jag stekte paprika, champinjoner och cashewnötter. Detta blandade jag sedan med tomat, gurka, sallad, rödlök, riven ost och vitlökssås. Huvva vad gott det blir. ^^


Rotsaker i ugn

Äntligen får man börja göra lite höstmat! ^^ Morötter, hemmaodlad potatis och rödbetor och korv med senap i ugn fick det bli. Jag tog av det som fanns hemma och det är så skönt, då slipper man åka till affärn. x)

   Till det kokade jag lite harico verts och gjorde även en sås av smör, mjöl, kalvfond, grillolja, soya, salt, vitpeppar, senap och honung. Den blev god. =)




Timjankryddad stekt potatis och äpple

Jag blir så inspirerad av mina klasskompisar på skolan som är så energiska och ställer sig för att laga mat på lunchen. Det roliga är att de bara gör något enkelt, typ steker lite grönsaker eller något, men det ser så himla gott ut!! Därför fick det bli lite improvisation till middag en dag. =)

   Överbliven kokt potatis, äpplen från farmor och farfars äppelträd och harico verts från trädgården. Detta stekte jag kryddat med salt och timjan och även en skätt vitvinsvinäger. Det blev jättebra! =D Det fick också bli en rå morot från eget land, så himla mycket smak! ^^


RSS 2.0