Lata grahamsrutor
Igårkväll blev det lite impulsbakning, jästen höll på att gå ut i datumet, så jag ville ta vara på den.
Då gjorde jag Lata grahamsrutor, som det låter på namnet så är det väldigt enkelt. Brödet innehåller jäst, vatten, salt, margarin, sirap, créme fraiche (egentligen kesella, men jag hade inget annat), grahamsmjöl och vetemjöl. Detta snor man ihop till en deg och låter jäsa i 40 minuter.
Därefter häller man degen i en långpanna med bakplåtspapper och breder ut den jämt, sedan ska den jäsa en gång till, nu i 20 minuter. När den gjort det skär man rutor i degen och sedan får den gräddas i mitten av ugnen i 225 grader i ungefär 15 minuter. Resultatet blev väldigt bra, luftigt och fint, lätt värt det!
Då gjorde jag Lata grahamsrutor, som det låter på namnet så är det väldigt enkelt. Brödet innehåller jäst, vatten, salt, margarin, sirap, créme fraiche (egentligen kesella, men jag hade inget annat), grahamsmjöl och vetemjöl. Detta snor man ihop till en deg och låter jäsa i 40 minuter.
Därefter häller man degen i en långpanna med bakplåtspapper och breder ut den jämt, sedan ska den jäsa en gång till, nu i 20 minuter. När den gjort det skär man rutor i degen och sedan får den gräddas i mitten av ugnen i 225 grader i ungefär 15 minuter. Resultatet blev väldigt bra, luftigt och fint, lätt värt det!
Kommentarer
Trackback